HTML

Mary - masszázs testnek, léleknek

Frissítő testmasszázs, arcmasszázs, talp- illetve cellulitisz elleni masszázs

Friss topikok

Linkblog

Archívum

Talpmasszázs

2008.04.19. 11:23 H Mary

Az ember egyik legjobban igénybevett testrésze a lábfej és a talp. Testünk teljes tömegét a lábaink hordozzák, ezért különösen fontos, hogy a masszázs során kiemelt figyelmet fordítsunk rá. Régészeti leletek alapján tudjuk, hogy már az ókori Egyiptomban is ismerték és gyakorolták a gyógyításnak ezt a módját. Az újkorban először 1913-ban kezdte alkalmazni egy amerikai orvos, William Fitzgerald a gyógyításnak a talpmasszázson keresztüli módját.
A talpmasszázs lényege a talpon található különböző bőrpontok, területek ingerlése, masszírozása, mely az idegvégződések által más szervekben is kifejti hatását.
A talpmasszázs során nemcsak a pontok megfelelő megtalálása és annak nyomása a lényeg, hanem a nyomás technikája is. A kezelés során a masszőr végig nyomás alatt tartja az adott szerv pontját, és azon felül különféle időközönként, és erősséggel újból- és újból nyomást gyakorol.





Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://hmary.blog.hu/api/trackback/id/tr83432491

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása