HTML

Mary - masszázs testnek, léleknek

Frissítő testmasszázs, arcmasszázs, talp- illetve cellulitisz elleni masszázs

Friss topikok

Linkblog

Archívum

Frissítő test-masszázs

2008.04.19. 11:25 H Mary

Bizonyítható tény, hogy az emberiség már legalább 5000 éve gyakorolja az érintéssel, illetve kézrátétellel történő gyógyítást. A több ezer éves indiai tudományokban, az ajurvédákban a masszázs azok a kezelési módok között szerepet, amelyek aktiválják a szervezet öngyógyító energiáit, mély ellazulást eredményeznek, és megszabadítják a szervezetet a felhalmozódott méreganyagoktól.

Az egész testre kiterjedő általános masszázs: elsősorban a vérkeringésre és az izmokra hat, de közvetett úton a szervezet egyéb működéseit is befolyásoljuk.

Aromaterápia: illatos eszenciákkal kombinálva a masszázsnak új dimenziókat adhat. Az illóolajokat az aromaterápiában különböző panaszok enyhítésére használják. Hatékonyak lehetnek egyebek között álmatlanság, pattanások, depresszió és idegesség ellen. Az illóolajoknak számos alkotórészük van és nagyon különbözőek a tulajdonságaik. Nemcsak a hangulatunkat befolyásolják, hanem baktériumölő, fertőtlenítő és gyulladásgátló hatásaik is vannak.

Az aromaterápia ellenjavallatai: terhes nők, epilepszia, elmebetegség, idegkimerültség esete, bármely összetevőre való allergia

Szólj hozzá!

Bemutatkozás

2008.04.19. 11:25 H Mary

Hegedüs Mary vagyok. Biatorbágyon élek. Régóta masszíroztam kedvtelésből, majd a visszajelzések és megerősítések után tanulni kezdtem. Nagyszerű tanár mellett sajátítottam el a frissítő-, arc-, talp- illetve cellulitisz elleni masszázs technikáit.

Nagy örömömre szolgál, amikor látom, hogy munkámmal hozzájárulhatok vendégeim testének és lelkének regenerálásához.

Várom bejelentkezését illetve kérésre házhoz megyek!

Tel. 06-20-415-9933

Mail: hegedusmary@index.hu

Szólj hozzá!

Cellulitisz elleni masszázs

2008.04.19. 11:24 H Mary

A cellulitisz kialakulásának okai:

- a zsírsejtek megnagyobbodása,

- a visszamaradó folyadék és a benne lévő toxikus anyagok felhalmozódása,

- a nem kielégítő vérkeringés gyorsíthatja és erősítheti a bőr feszességének romlását.

A cellulitisz tehát a kötőszöveti rostok leépülésének eredményeként jön létre, ezt a leépülést viszont a vérkeringes helyi romlása idézi elő. Az intenzív testmozgás hiánya, a hosszan tartó ülő testhelyzet, az elzáródó artériák, avagy a helytelen táplálkozás - mind okozhatja azt, hogy egy adott testták nem részeül elegendő friss vérből. Tehát a cellulitisz ott jön létre, ahol nem megfelelő a vérkeringés, s kialakulása még inkább lassítja a vér áramlását.

Megszüntető eljárások:

- rendszeres testedzés (pl. aerob gyakorlatok, kocogás, tánc stb.)

- B vitamin szedése

- a vérkerigés élénkítésére és a szövetek szerkezetének és feszességének javítására jól alkalmazható erőteljes maaszázs.

A speciális narancsből elleni krémmel történő masszázs és a fóliával történő tekercselés elősegítik a cellulitisz gyors visszafejlődését.

 

Szólj hozzá!

Arcmasszázs

2008.04.19. 11:24 H Mary

Az arcmasszázs lényege, hogy - ellentétben a kozmetikai arcmasszázzsal, amely alkalmazza a bőr feszességét megőrző, revitalizáló fogásokat is - csak relaxáló, nyugtató, feszültséget csökkentő mozdulatokat használ. A masszázs hatására a görcsös állapot megszűnik, relaxált állapotba hozhatjuk a vendéget. Simogató, dörzsölő fogásokat használunk, megfelelő sorrendben.
 
Célja: vérellátás fokozása, stressz oldása, friss közérzet biztosítása


Szólj hozzá!

2

2008.04.19. 11:23 H Mary

Szólj hozzá!

5

2008.04.19. 11:23 H Mary

Szólj hozzá!

4

2008.04.19. 11:23 H Mary

Szólj hozzá!

Oklevelek

2008.04.19. 11:23 H Mary

Szólj hozzá!

Talpmasszázs

2008.04.19. 11:23 H Mary

Az ember egyik legjobban igénybevett testrésze a lábfej és a talp. Testünk teljes tömegét a lábaink hordozzák, ezért különösen fontos, hogy a masszázs során kiemelt figyelmet fordítsunk rá. Régészeti leletek alapján tudjuk, hogy már az ókori Egyiptomban is ismerték és gyakorolták a gyógyításnak ezt a módját. Az újkorban először 1913-ban kezdte alkalmazni egy amerikai orvos, William Fitzgerald a gyógyításnak a talpmasszázson keresztüli módját.
A talpmasszázs lényege a talpon található különböző bőrpontok, területek ingerlése, masszírozása, mely az idegvégződések által más szervekben is kifejti hatását.
A talpmasszázs során nemcsak a pontok megfelelő megtalálása és annak nyomása a lényeg, hanem a nyomás technikája is. A kezelés során a masszőr végig nyomás alatt tartja az adott szerv pontját, és azon felül különféle időközönként, és erősséggel újból- és újból nyomást gyakorol.

Szólj hozzá!

1

2008.04.19. 11:20 H Mary

Szólj hozzá!